ÉRETT BŐR ÁPOLÁSA

A természetes korosodási folyamatok következtében látványosan megváltozik a bőr szerkezete. A kötőszövet leépül, nedvességtartalma csökken, a bőr jelentősen veszít feszességéből. Ezt a folyamatot az oxidatív hatások is fokozzák károsodást okozva a sejtekben.

Tanácsok a bőr öregedési folyamatainak késleltetésére
A rendszeres és szakszerű bőrápolás, az egészséges életvezetés, a rendezett anyagcserefunkciók mind preventív hatásúak. Kerülje a túlzott napozást és a nikotinfogyasztást.

Táplálkozás és anyagcsere
Ajánlott az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag ételek fogyasztása friss gyümölcs és zöldség formájában. Figyeljen oda a megfelelő folyadékbevitelre, ami lehetőség szerint vízből és gyógyteából álljon. A jobb kiválasztófunkció védi a rugalmas rostokat, harmonizálja a keringést és csökkenti a természetes leépülési folyamatok előrehaladását.

Az alábbi vitaminok antioxidáns hatásuk révén védik a bőrsejteket:
ß-karotin: sárgarépa, tök, sárgabarack, grapefruit, nektarin, papaya, paradicsom, meggy, káposzta, spenót, kelbimbó
A-vitamin: máj, angolna, tonhal, hering, tojás, vaj, sajt
C-vitamin: paprika, érett citrusfélék, retek, torma, savanyú káposzta, karalábé, kínai kel, fejes saláta
E-vitamin: hidegen sajtolt búzacsíra-, napraforgó- és olíva olaj, valamint ezek csírái, mogyoró, földimogyoró, dió

Bőrápolási tanácsok
Az arcát, nyakát és dekoltázsát minden második nap masszírozza át egy finom peeling kesztyűvel. Ezzel felfrissíti a vérkeringést.
Az alapos tisztítás különösen este fontos. Távolítsa el gondosan a szennyeződéseket és a sminket.
Táplálja bőrét kúraszerűen bőrregeneráló hatóanyag koncentrátumokkal.
Használjon egész évben hidratáló terméket.
Télen soha ne hagyja bőrét védtelenül. Nappal részesítse előnyben a növényi zsírokban/olajokban gazdag kozmetikumokat, ám este inkább könnyebb hidratálókrémet válasszon. Amennyiben bőre kevésbé van kitéve a szél és a hideg hatásainak, elég lehet napközben egy nedvességmegkötő krém, amire még felvihet egy enyhén zsíros krémet.